Äldreomsorgschef

Lemlands kommun förlänger ansökningstiden för en ordinarie deltidstjänst som äldreomsorgschef. Tjänsten är på 82,75 % av heltid.

Genom samarbetsavtal med Lumparlands kommun ansvarar vår äldreomsorgschef också för ledningen av Lumparlands kommuns äldreomsorg.

Lemlands kommun är en mellanstor kommun ur ett åländskt perspektiv, men en liten kommun i ett större omvärldsperspektiv. Här finns det utrymme för att både vara liten och stor på samma gång. Lemlands kommun ger service till kommuninvånarna inom allt från barnomsorg till vattenledningsnät. Av kommunens cirka 120 anställda arbetar ungefär 10 % med administration, medan de flesta arbetar med service nära kommuninvånarna inom barnomsorg, skola, äldreomsorg, bibliotek och fritidsverksamhet.

Hos oss erbjuds du en trivsam arbetsmiljö med varierande arbetsuppgifter. Som anställd i Lemlands kommun får du ta del av personalförmåner som friskvård och rekreation tillsammans med dina kollegor. Som äldreomsorgschef erbjuds du möjlighet att arbeta delvis på distans och du styr dina arbetsdagar med flextid. Lemlands kommun arbetar kontinuerligt med kvalitet och utveckling för att vara en modern kommunförvaltning som vill vara i framkant och vi söker dig som vill vara med och leda den utvecklingen.

ARBETSUPPGIFTER

Som äldreomsorgschef ingår du i båda kommunernas ledning och har ett helhetsansvar för både Lemlands och Lumparlands äldreomsorg. Äldreomsorgens service omfattar bland annat ESB-boende, hemservice, närståendevård och dagverksamhet. I rollen förväntas du ta ett självständigt ansvar för äldreomsorgens ekonomi och verksamhetsutveckling samt har personalansvar för administratör och ledande vårdare. Du beslutar i klientärenden och deltar i hembesök och vårdbedömningar tillsammans med övrig personal inom äldreomsorgen. Du är föredragande i äldreomsorgsnämnden i Lemland och bereder också ärenden till kommunstyrelsen i Lumparland.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en lämplig examen från universitet, högskola eller yrkeshögskola som omfattar minst tre års heltidsstudier samt kännedom om branschen och tillräcklig ledarskapsförmåga. Arbetet kräver fullständiga kunskaper i det svenska språket, B-körkort och tillgång till egen bil.

Vi önskar att du är en arbetsgivarrepresentant som är trygg i en självständig roll. Du leder och koordinerar äldreomsorgen med lyhördhet och engagemang. Du har en god kommunikativ förmåga, bygger förtroendefulla relationer och är lösningsorienterad. Din analytiska förmåga är god och det är viktigt att du är strukturerad och metodisk i ditt arbetssätt. Vi söker dig som kan driva sektorns utveckling framåt för att möta behoven både nu och i framtiden.

Erfarenhet av kommunal förvaltning är meriterande men inget krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

ANSÖKAN

Vi ser fram emot att få din ansökan, helst via e-post, senast 24.5.2023 kl. 15.00. I ansökan vill vi att du har med ett personligt brev, CV, löneanspråk och utredning över behörighet. Ansökan skickas per e-post: info@lemland.ax eller via postadress: Lemlands kommun, Kommunrundan 7, 22610 Lemland. Märk ansökan med ”äldreomsorgschef”.

Redan inkomna ansökningar beaktas.

REKRYTERINGSPROCESSEN

Lemlands kommun rekryterar fördomsfritt och objektivt. Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Tillträde enligt överenskommelse. Maximal prövotid tillämpas. Närmare upplysningar om tjänsten ges av kommundirektör Julia Lindfors på julia.lindfors@lemland.ax eller +358 18 349 421.

Kontakt

Julia Lindfors
Kommundirektör