Fritidsverksamhet

Nina Forsman är vikarierande fritidssekreterare. Ni kan nå mig på telefon 0457-379 9067. Det går också bra att kontakta mig via mejl fritidskansliet@lemland.ax eller Fritidsledarna Lemland på Facebook.
 

Aktiviteter höst 2018

Åk 1-2

Starka barn

Starka barn är ett koncept som vänder sig till barn i årskurs 1 och 2. Med leken som redskap tränar vi samarbete, koordination, kondition, styrka och balans. Konceptet är ett samarbete med Ålands idrott.

Åk 3-6

Gårdshäng

På måndagar är det gårdshäng för årkurs 3-4. Vi pysslar, bakar, spelar spel, tv-spel, turneringar av olika slag, frågesporter, leker eller bara umgås. Gårdshäng är även ett bra tillfälle att bjuda in personer/föreningar som kan vara intressanta för verksamheten och barnen som är på gården. Idéer och önskemål görs till fritidsledaren, så ska vi se vad som går att lösa.

 

Fredagsfys

Varför inte avsluta veckan med idrott. På fredagsfys provar vi på olika idrotter, främst lagsporter utomhus i Valbohallen eller i Bengtsböle. Det kommer att finnas superfredagar, som innebär att vi åker utanför kommungränsen för att prova andra idrotter som exempelvis ishockey, gymnastik, bowla, klättra osv.

Innebandy, flickor

Om intresset finns kommer det i samarbete med Jomala att en gång i veckan finnas träningstid för tjejer som är intresserade att börja spela innebandy.

Åk 7-9

På torsdags kvällar kommer vi ha öppen gård för årskurs 7-9, tanken är att i början av hösten fokusera på årskurs 7 för att sedan bjuda in årskurs 8-9.  Idéer för kvälls öppet kan vara studiebesök till stadens ungdomsgårdar, turneringar, spel eller umgås, längre fram kan tänkas att man startar upp tjej- och killgrupper, men det förutsätter att det finns personal. Öppet gårdshäng kan även innebära besök från exempelvis Fältarna.

 

Utöver dessa aktiviteter ordnas det med jämna mellanrum gemensamma aktiviteter med Fritidsledarna på Åland

 

 

Lemland Åland | Kommunrundan 7, AX-22610 Lemland | tel: +358 (0)18 34 940 | fax: +358 (0)18 349 470 | info@lemland.ax