Lediga jobb i Lemland

Personlig assistent

Personlig assistent söks till en 16-årig funktionshindrad pojke

Arbetet sker i hemmet under eftermiddagar alla skoldagar med tillträde 29 oktober 2018.

Arbetstiden är om ca.4 timmar/dag eller ca.81 timmar per månad.

Brottregisterutdrag måste uppvisas före tillträde.

Barnskötare (inhoppare/vikarier)

Lemlands kommun söker till barnomsorgen INHOPPARE/VIKARIER som BARNSKÖTARE under hela höstterminen.

Lön enligt avtal.

Innan tillträde måste straffregisterutdrag uppvisas.

Utredare

Vi söker UTREDARE för en projektanställning

Arbetet utförs inom ett samkommunalt projekt som syftar till att förbättra uppgifterna om enskilda avlopp i kommunerna.

Utredare

Elva kommuner och Ålands Vatten Ab driver ett samarbetsprojekt med start 2018 med målsättningen att skapa ett gemensamt register över enskilda avlopp.

Lemlands kommun söker en UTREDARE för projektanställning

Samarbetsprojektet är en följd av arbetet med VA-plan Åland där det konstaterats att avloppssituationen utanför det kommunala avloppsnätet är okänt vilket försvårar framtida VA-planering och arbete med vattenskydd. Huvudsyftet med projektet är att skapa ett gemensamt register över enskilda avlopp. Inventering kommer krävas i vissa kommuner för att komplettera ofullständiga uppgifter.

Tjänsten är fristående från ordinarie kommunal verksamhet då arbetet sker i projektform och verkar i flera kommuner. Utredaren lyder under projektets styrgrupp som i huvudsak består av byggnads- och miljöinspektörer. Utredaren stöds utöver styrgruppen ömsesidigt administrativt av två resurspersoner och projektkoordinatorn.

Den huvudsakliga uppgiften inom tjänsten är att inventera enskilda avlopp i fält inom ramen för det kommunala samarbetsprojektet. Utöver uppgifter som inventering hör tillhörande dokumentering, samarbete med ansvariga myndigheter, kunskapsspridning samt stödfunktion till projektets resurspersoner. Miljöinspektören ansvarar självständigt för sitt arbetsområde. Samarbete och kommunikation mellan interna och externa parter är av stor vikt. Du kommer att självständigt bereda och föredra inventeringsresultat för respektive projektdeltagande kommun. Du hanterar inventeringsresultat enligt förvaltningslagens regler och registrerar förfarandet enligt anvisning. För att klara arbetet är goda datakunskaper därför en förutsättning. Inom arbetsfältet hanteras i första hand åländsk lagstiftning, Vattenlagen (1996:61), varför du förutsätts kunna ta till dig juridiska texter.

Vad vi söker

Vi söker dig som kan arbeta i första hand självständigt samt är bekväm med att driva egna projekt. Du är ansvarstagande, välorganiserad, flexibel, social samt lojal mot projektpartners. Du kan göra objektiva och sakliga bedömningar och skapa och upprätthålla goda kundkontakter. Arbetet kräver integritet, samarbetsförmåga och ett gott omdöme samt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Stor vikt läggs även vid personlig lämplighet. Du förutsätts ha B-körkort och egen bil.

Behörighetskrav för tjänsten är minst gymnasie- eller yrkesskoleutbildning. Meriterande är inspektörserfarenhet och kunskap om för tjänsten relevant lagstiftning, förtrogenhet med enskilda avlopp och fastighetsskötsel samt erfarenhet av förvaltningsarbete.

Tillträde enligt överenskommelse så snart som möjligt. Lön utgår enligt kollektivavtal.

Fakta om tjänsten

Arbetet börjar enligt överenskommelse. Tjänsten besätts omgående.

Kassa- / butiksbiträde

KEA-Market i Lemland söker KASSA- / BUTIKSBITRÄDE.

Till arbetsuppgifterna hör allt som ingår i en matvarubutik, dock främst kassa. Vi ser gärna att du är öppen, social och ordningsam. Stort plus om du har tidigare erfarenhet av kassaarbete. Minst 18 år. Arbetstid 75 - 100 % beroende på säsong.

Lemland Åland | Kommunrundan 7, AX-22610 Lemland | tel: +358 (0)18 34 940 | fax: +358 (0)18 349 470 | info@lemland.ax