Äldrevården i Lemland

Sveagården

I Lemlands kommun finns följande sociala servicetjänster och understöd för äldre personer:

Servicehusboende

På det effektiverade serviceboendet (ESB) Sveagården finns 21 hyreslägenheter varav 5 är rum med kokvrå, 11 är rum utan kokvrå och 5 är tvårumslägenheter med kokvrå. Därutöver finns ett periodrum samt allmänna utrymmen såsom matsal, aktivitetsrum, klädvårdsrum och badrum med bastu. Vid behov används även andra lägenheter om de är lediga som periodrum.

Måltidsservice

Mat tillagas centralt och erbjuds både på plats i Sveagården och som hemleverans.

Service i hemmet

För pensionärer boende på bygden erbjuds hemservice efter behov. Denna service kan vara hemtransporterad lunch, städning, klädvård och badningsservice.

Närståendevård

Anhörig eller annan person som vårdar en äldre, handikappad eller långtidssjuk person i hemmet kan söka stöd för närståendevård.

Vårdhem

Boende- och vårdcenter Oasen är ett kommunalförbund. Lemlands kommun har fyra vårdplatser på Oasen. Äldre personer som inte kan vårdas inom den öppna vården kan erhålla institutionsplats på Oasen.

För personer med minnessjukdomar finns dagverksamhet alla måndagar och torsdagar kl. 9-15. Personen betalar själv 15 €/gång och i priset ingår även frukost, lunch och kaffe.

Oasen boende-och vårdcenter är beläget i Prestgårdenby Jomala. Läs mer om deras verkssamhet på www.oasen.ax.

Läs gärna mer om Lemlands äldreomsorgsprogram på sidan Kommunens regelverk.

Lemland Åland | Kommunrundan 7, AX-22610 Lemland | tel: +358 (0)18 34 940 | fax: +358 (0)18 349 470 | info@lemland.ax