Bibliotek och kultur

Välkomna till Lemlands bibliotek!

Lånekort
Lånekort får du mot uppvisande av legitimation på biblioteket eller gå in på bibliotek.ax – Vi erbjuder – Lånekort och fyll i lånekortsansökan digitalt. Efter det kommer du in till biblioteket för att erhålla ditt fysiska kort. Lånekortet fungerar på alla åländska bibliotek och det är kostnadsfritt. Om du tappat ditt kort går det att få ett nytt mot en ersättning på 5 €. Om du byter adress eller namn – meddela biblioteket eller gå in på bibliotek.ax – Mina Sidor och ändra där.

Låneregler 
Alla böcker, tidskrifter och andra medier har fyra veckors lånetid.
De böcker som låntagaren lånat ansvarar låntagaren för och i minderårigs fall är det vårdnadshavaren som ansvarar för barnets lån.
Låntagaren kan bli skyldig att ersätta medier som inte lämnats tillbaka eller skadats till den kostnad det blir för biblioteket att ersätta sagda medier.

bibliotek.ax

Biblioteken på Åland har en gemensam hemsida bibliotek.ax. Där kan du söka böcker och andra medier. Genom att logga in på Mina sidor, du behöver lånekortsnummer och pinkod (fås från biblioteket), kan du låna om och reservera böcker. Om du väljer böcker från andra bibliotek men vill hämta dem i Lemland, kom ihåg att ändra hämtställe.
 

E-böker och e-ljudböcker på Åland
Du kan även låna e-böcker eller e-ljuböcker och läsa eller lyssna på via bibliotek.ax. För att komma igång behöver du:
- Ett giltigt lånekort och en pinkod
- Internetuppkoppling
- En digital enhet såsom dator, smartphone, läsplatta eller liknande
- Ladda ner biblioteksappen "Biblio"

Mer information finns på bibliotek.ax. Eller kom in på biblioteket så hjälper vi dig!

Facebook
Lemlands bibliotek finns på Facebook. Välkommen att gilla oss där!

Kulturen på biblioteket

Den kommunala kulturverksamheten utgår ifrån biblioteket i Söderby. Under verksamhetsåret ordnas ca 4 utställningar i biblioteket. Om du är intresserad av att ha utställning i biblioteket - välkommen att höra av dig till vår kultursekreterare Nina Bengtsson på telefon 34595 eller e-post nina.bengtsson@lemland.ax

Kommunen stöder även föreningsliv och lokala kulturaktörer genom verksamhetsbidrag, kriterierna för att ansöka finns här på hemsidan. Välkommen med din ansökan!

Lemland Åland | Kommunrundan 7, AX-22610 Lemland | tel: +358 (0)18 34 940 | fax: +358 (0)18 349 470 | info@lemland.ax