Arbete & näringsliv

Kommunens näringsliv, gårdsbruk, planering och utvecklande av turism samt tillhörande områden som till exempel mässor, evenemang och utställningar handhas av kommunstyrelsen.

Lantbruk

Den gemensamma lantbruksadministrationen för Lemland, Jomala, Brändö, Kumlinge, Kökar, Mariehamn och Sottunga handhas av Jomala kommuns lantbrukskansli. Här kan du läsa mer om lantbruksförvaltningen.

Kanalkalaset

Sommaren 2005 var första gången Lemströms kanals födelsedag firades med det så kallade Kanalkalaset. Festen blev en succé och Kanalkalaset har arrangerats alla år sedan dess.
I år äger det traditionella kanalkalaset rum söndagen den 14 juli invid Lemströms kanal. Årets arrangör är fotbollslaget IFK/ÅU 04 tjejer. Intresserade försäljare och utställare ombedes att ta kontakt med lagledaren Barbro Carlsson per telefon 0457 5958 001 eller per e-post barbro@aland.net.

Ålands Näringsliv

Lemlands kommun är medlem i Ålands Näringsliv. Ålands landskapsregering administrerar flera stödformer som du kan läsa om på näringsavdelningens hemsida. Kanske är du intresserad av att starta ett eget företag? Ålands Näringsliv erbjuder sina medlemsföretag kostnadsfri rådgivning och därmed hjälp till nyföretagare. De besvarar frågor kring alltifrån val av företagsform, styrelsesammansättning, näringsrätt, skattefrågor, anmälan och tillståndsansökan etc. De kan även hjälpa till med att ta fram och fylla i blanketter samt med kontakter med myndigheter med mera. Besök startaeget.ax för mer information!

Här finns information om medlemsskap: http://www.naringsliv.ax/bli-medlem

Lemland Åland | Kommunrundan 7, AX-22610 Lemland | tel: +358 (0)18 34 940 | fax: +358 (0)18 349 470 | info@lemland.ax