Arbete & näringsliv

Kommunens näringsliv, gårdsbruk, planering och utvecklande av turism samt tillhörande områden som till exempel mässor, evenemang och utställningar handhas av kommunstyrelsen.

Lantbruk

Den gemensamma lantbruksadministrationen för Lemland, Jomala, Brändö, Kumlinge, Kökar, Mariehamn och Sottunga handhas av Jomala kommuns lantbrukskansli.

Här kan du läsa mer om lantbruksförvaltningen.

Kanalkalaset

Sommaren 2005 var första gången Lemströms kanals födelsedag firades med det så kallade Kanalkalaset. Festen blev en succé och Kanalkalaset har arrangerats sedan dess.

Kommunfullmäktige har beslutat i årets budget att kommunen inte arrangerar Kanalkalaset sommaren 2020. Istället är det öppet för privata- och/eller tredje sektorn att åta sig arrangemanget!

Ålands Näringsliv

Lemlands kommun är medlem i Ålands Näringsliv. Ålands landskapsregering administrerar flera stödformer som du kan läsa om på näringsavdelningens hemsida. Kanske är du intresserad av att starta ett eget företag? Ålands Näringsliv erbjuder sina medlems- företag kostnadsfri rådgivning och därmed hjälp till nyföretagare. De besvarar frågor kring alltifrån val av företagsform, styrelsesamman- sättning, näringsrätt, skattefrågor, anmälan och tillståndsansökan etc. De kan även hjälpa till med att ta fram och fylla i blanketter samt med kontakter med myndigheter med mera. Besök startaeget.ax för mer information!

Här finns information om medlemsskap i Ålands Näringsliv.

Lemland Åland | Kommunrundan 7, AX-22610 Lemland | tel: +358 (0)18 34 940 | fax: +358 (0)18 349 470 | info@lemland.ax