Vacker utsikt med vindmöllor i Lemland
Publicerad: 17 augusti 2023

Ansökan till barnomsorg via Wilma, gäller även barn som beviljats eller redan har daghemsplats!

Nytt inom barnomsorgen är att vi i år kommer att börja använda Wilma, ett webbaserat administrationsprogram som även används i grundskolan. I Wilma är det bland annat enkelt att hålla kontakt mellan hem och daghem, via webbläsare eller i Wilma-appen. För att vi ska få igång användningen av Wilma så snabbt som möjligt, vilket är vår strävan, behöver du göra i ordning ditt barns konto och ansöka om plats på ert daghem senast den 30.9.2023.

Ert barns konto på Wilma gör du lätt i ordning själv, och gör samtidigt en ansökan till det daghem där ert barn har sin barnomsorgsplats idag. Detta för att vi ska få in varje barn på rätt plats från början. När du skapar kontot behöver du tillgång till dina bankkoder. Har du redan ett konto på Wilma sen tidigare för t.ex. skolbarn? Använd dig då av samma konto och ansök om småbarnspedagogik.

Alla vårdnadshavare ska skapa ett eget Wilma-konto. Bara en vårdnadshavare kan göra en ansökan och se uppgifterna kring ansökan. Efter att man mottagit platsen får den andra vårdnadshavaren tillgång till Wilma via en aktiveringskod, och kan se all information kring barnet.

1. Följ länken https://aland.inschool.fi/connect/daycare.

2. Skriv in den e-postadress du vill använda till ditt Wilma-konto, i rutan, och klicka på den gröna knappen ”Skicka bekräftelse”.

3. Logga in på den e-post du angett, öppna bekräftelsemailet från Wilma och följ sedan instruktionerna i webbläsaren.

Du hittar en video med stegvisa instruktioner för hur registreringen går till, på följande adress: www.youtube.com/watch?v=6hCX7XIPDJo, samt som en bilaga i menyraden nedan.