Publicerad: 28 augusti 2019

Bli stödfamilj eller stödperson till ett barn

Stödfamilj och stödperson kan ensamstående, barnfamiljer och par i alla åldrar bli. Barnens behov är unika.

Kommunernas barnskydd söker helt vanliga, stabila och trygga vuxna som har tid, tålamod, engagemang och vilja att öppna sitt hem för ett barn eller för syskon (0-17 år).

Vad innebär det att vara stödfamilj eller stödperson?

Hos stödfamiljen hälsar barnet på och sover över, ofta en till två helger i månaden. Tillsammans med sin stödperson kan ett äldre barn gå på aktiviteter, göra läxor eller ”bara vara”.Träffarna är en till flera gånger per månad. Genom stödverksamheten får barnet en ”extravuxen” eller ”extrafamilj”. Träffarna planeras tillsammans.

Är du intresserad, men osäker på om det är rätt för dig eller om du räcker till? Kom på kurs för stödpersoner och stödfamiljer hösten 2019:

Lördag 26 okt kl 10-16
Söndag 27 okt kl 10-14
Lördag 9 nov kl 10-16

Deltagaravgift: 20 €
Plats: Smakbyn

På kursen får du som är intresserad av stöduppdrag inom barnskyddet ny kunskap, möjlighet att fundera och träffa andra. Även om du redan är aktiv stödperson eller stödfamilj är välkommen med för att lära dig mer om ditt uppdrag!
Anmäl ditt intresse senast den 27 september 2019 till socialkansliet i Lemland tel. 349 440/ e-post info@lemland.ax eller på www.raddabarnen.ax.

Bilagor