Bild på utegymmet
Publicerad: 8 september 2023

Välkommen att prova på att använda utomhusgym fr o m den 13 september på Gloskärsgränd på Bergö, Järsö!

Under fem veckors tid, fr o m den 13 september 2023, kommer Lemlands kommun att få låna ett utegym. Kom och testa ett utomhusgym gratis! Omnigym är finsktillverkat och består av en uppsättning maskiner med justerbara vikter.

Enligt lag är gymmet tillgängligt för alla som längre än 140 cm eller har fyllt 14 år.

Möjligheten att få vara fysiskt aktiv kommer att förbättras när utomhusgymmet på Gloskärsgränd på Bergö, Järsö öppnas, vilket ger människor möjlighet att träna med Omnigyms utegym. Utegymmet är en del av en studie som turnerar runt i Europa.

Ett utomhusgym kommer att öppnas på Gloskärsgränd på Bergö, Järsö och alla är välkomna att prova gymmet. Utomhusgymmet kommer att vara utrustat med Omnigyms maskiner som använder Omnigyms patenterade viktenhet för att kunna justera motståndet, vilket möjliggör en styrkeutveckling. Utegymmet är lämplig för alla åldrar och nivåer. Säkerheten och effektiviteten för utrustningen baseras på långsiktig utveckling och forskning.

Det nya utomhusgymmet är en del av Omnigym Ltds internationella forskningsprojekt, som studerar användarnöjdhet, upplevelser och data om antalet användare i olika storlekar runt Europa.

Som tillverkare är det viktigt för oss att förstå hur mycket och hur vår utrustning används och hur nöjda människor är med den. Vi vill att användarupplevelsen ska vara så bra att den gör att användaren kommer tillbaka, upprepade gånger. Det har vi lyckats med på många platser", säger Sami Kaivola, Chief Operating Officer på Omnigym Ltd.

Under den fem veckor långa studieperioden kommer en undersökning på plats att genomföras, vilket gör det möjligt för användarna att ge direkt feedback om sin träningsupplevelse och få möjlighet att tycka till om platsen. Vi kommer också samla in data som mäter antalet repetitioner som utförs på utrustningen och vilken tid som är mest populär. Data om användning lagras automatiskt i molnet. Sensorer som mäter användning är installerade inuti utrustningen och hela studien är anonym.

Feedbacken och användningsdata delas med kommunen efter genomförd studie.

Du kan träna hela kroppen kostnadsfritt och gymmet är öppet från 06.00 till 21.00. Utegymmet är lätt att hitta till och parkering finns på andra sidan vägen.

Projektet kommer att genomföras i nära samarbete med utomhusgymstillverkarna Omnigym Ltd och Lemlands kommun.

Omnigym, Global User Study

Omnigyms utegym har snabbt blivit populärt bland användare och fått positiv feedback från både användare och kommunala beslutsfattare. För närvarande finns det nästan 200 permanenta utomhusgym från Omnigym i Finland och runt 50 i övriga Europa. Forskningsprojektet Global User Study kommer att genomföras mellan 2020 och 2025 i flera europeiska länder. Hittills har det tillfälliga utomhusgymmet besökt över 40 platser i 8 länder.