Lediga jobb i Lemland

Klicka på annonsens rubrik för att få mer information om tjänsten!

Barnskötare

Nu söker vi just Dig som är nyfiken och engagerad barnskötare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen i Lemland. Vi har möjligheten att utannonsera en ordinarie befattning om 78,43 % av heltid, med start i mitten av oktober enligt överenskommelse.

Hos oss får du arbeta i en organisation med målet att ständigt utvecklas för att skapa likvärdig utbildning av hög kvalité för alla barn. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från barnomsorgen och särskilt intresse för att utveckla ett språkutvecklande förhållningssätt som stärker alla barns utveckling och lärande. Men skulle du vara ny i yrket ser vi inte det som något hinder.

ARBETSUPPGIFTER

Vi kan erbjuda dig ett varierande och utvecklande arbete tillsammans med barn och kollegor. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av lärare och barnskötare som tillsammans arbetar för kvalitativ småbarnspedagogik.

KVALIFIKATIONER

Kompetenskrav enligt ÅFS 2020:99. En positiv attityd där lust och nyfikenhet på lärande är en självklarhet. Som person ska du vara lätt att samarbeta med och bidra till ett positivt arbetsklimat och en effektiv arbetsgrupp. Du har förmåga att skapa goda relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor. Vi lägger även stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Uppvisat straffregisterutdrag enligt 6 § 2 mom.

Straffregisterlagen krävs av den som blir vald.

ANSÖKAN

Vi ber dig söka platsen genom att skicka in din ansökan via e-post för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar senast 30.09.2021. I ansökan vill vi att du har med följande: kortfattat personligt brev, CV och intyg över behörighet. Ansökan skickas antingen per e-post:

barnomsorgen@lemland.ax eller via postadress: Lemlands kommun, Kommunrundan 7, 22610 Lemland. Märk ansökan med "barnskötare".

REKRYTERINGSPROCESSEN

Lemlands kommun rekryterar fördomsfritt och objektivt. Det ger alla sökande samma chans att visa upp sin kompetens och potential när de söker jobb hos oss. Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lärare i barnomsorgen

Vi söker lärare i barnomsorg som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen i Lemlands kommun. Vi har möjligheten att utannonsera två tillfälliga befattningar om 100 % av heltid, med start snarast enligt överenskommelse. Den ena t.o.m. 31.12.2021 och den andra t.o.m. 31.03.2022.

Båda med eventuell möjlighet till förlängning.

Vår utvecklande daghemsverksamhet innefattar omsorg, lek och lärande i en kreativ miljö för barn 1-6 år. Vi ser leken som en viktig nyckel till barnets lärande. Förutom leken, är natur och miljö, rytmik, sagor, sång, musik och andra kulturaktiviteter viktiga ingredienser i vår verksamhet. Vi ser det kompetenta barnet och arbetar efter filosofin att alla barn ska känna sig sedda och bekräftade för de unika individer de är.

ARBETSUPPGIFTER

Vi kan erbjuda dig ett varierande och utvecklande arbete tillsammans med barn och kollegor. Du kommer att ingå i en engagerad och mångsidig personalgrupp bestående av lärare och barnskötare som tillsammans arbetar för kvalitativ småbarnspedagogik.

KVALIFIKATIONER

Kompetenskrav enligt ÅFS 2020:99. Du vill bidra till att barnen får goda uppväxtvillkor i en trygg och stimulerande miljö. Du är en engagerad lärare som har ett respektfullt och professionellt förhållningssätt både till barn, vårdnadshavare och kollegor.

Du har förmåga att dela med dig av dina erfarenheter liksom ta till dig och lära av andras. Utvecklande av ditt egna lärande och viljan att utvecklas tillsammans i ett arbetslag, är en självklarhet för dig. Naturligtvis vill du även vara med och utveckla hela vår barnomsorg.

I vardagen ser du möjligheter och sprider arbetsglädje i såväl det lilla som i det stora sammanhanget. Lärandet sker i en miljö som är rolig, trygg och lärorik och du ser det kompetenta, unika barnet. Vi lägger även stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Uppvisat straffregisterutdrag enligt 6 § 2 mom. straffregisterlagen krävs av den som blir vald.

ANSÖKAN

Vi ber dig söka platsen genom att skicka in din ansökan via e-post, för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar senast 30.09.2021. I ansökan vill vi att du har med följande: kortfattat personligt brev, CV och intyg över behörighet. Ansökan skickas antingen per e-post:

barnomsorgen@lemland.ax eller via postadress: Lemlands kommun, Kommunrundan 7,

22610 Lemland. Märk ansökan med "lärare i barnomsorg".

REKRYTERINGSPROCESSEN

Lemlands kommun rekryterar fördomsfritt och objektivt. Det ger alla sökande samma chans att visa upp sin kompetens och potential när de söker jobb hos oss. Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Teknisk chef

Lemlands kommun lediganslår på nytt en ordinarie heltidstjänst som teknisk chef.

Tjänsten är gemensam för Lemlands och Lumparlands kommuner med en för kommunerna gemensam nämnd. Tekniska chefen utses av kommunstyrelsen i Lemland och anställs med Lemlands kommun som arbetsgivare. Arbetsplatsen finns vid kommunkansliet i Lemland.

Som teknisk chef har du det ledande ansvaret för Lemlands och Lumparlands tekniska sektor. Det är ett mångsidigt uppdrag som bland annat innebär att ansvara för den gemensamma tekniska nämnden med både beredning och föredragning samt att sköta den löpande förvaltningen av det tekniska kansliet och den operativa verksamheten inom sektorn inklusive projektledning av verksamhetens investeringar. I rollen ingår även budgetansvar.

Verksamhetsområdet utgörs främst av vatten, avlopp och trafikleder samt fastighetsförvaltningen i båda kommunerna. I arbetsuppgifterna som ansvarig för Lemlands kommuns tekniska sektor ingår personalansvar för såväl avdelningens kanslipersonal som servicepersonal.

Vi söker dig som har en lämplig högskoleexamen omfattande minst tre års heltidsstudier eller motsvarande examen avlagd inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Inriktningen bör vara på vatten- och avloppsteknik, vägbyggnad eller husbyggnad, men kan också vara en annan lämplig examen i kombination med tillräcklig praktisk erfarenhet inom branschen. Arbetet kräver fullständiga kunskaper i det svenska språket, B-körkort och tillgång till egen bil. Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal förvaltning.

Rollen förutsätter en person som är bra på att kommunicera, som gillar att arbeta med service gentemot kommuninvånare och förtroendevalda, som gärna tar sig an det övergripande ansvaret för ett brett tekniskt område och som drivs av att utvecklas tillsammans med kollegorna. Vi värderar egenskaper som initiativ-, utvecklings- och samarbetsförmåga. Vi lägger även stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Lön erläggs som helhetslön och beslutas av kommunstyrelsen.

Vi tillämpar maximal prövotid för tjänsten.

Närmare upplysningar angående tjänsten ges av kommundirektör Julia Lindfors.

Lemland Åland | Kommunrundan 7, AX-22610 Lemland | tel: +358 (0)18 34 940 | fax: +358 (0)18 349 470 | info@lemland.ax